a408b8e0bd

Pressis POS FAQ

Velg Rapporter
Annet
Synkroniserings status
Velg til og fra dato, deretter trykk på "søk"

PressisPOS Oppgjør

PressisPOS Oppgjør

Du vil nå få opp en oversikt over linjer som ikke er synkronisert ut til ERP systemet. Om "POS_VOUCHER" kommer opp i oversikten betyr dette at det finnes oppgjør som ikke er synkronisert ut.

For å få opp en oversikt over hvilke ordre som ikke er fakturert må vi da gå inn på selve dagsoppgjøret, dette gjør vi ved å dobbelt klikke på linjen. I dette eksempelet, er det snakk om dagsoppgjør nummer 12. 

PressisPOS Oppgjør

Her er oversikten over ordre som ikke er fakturert i Mamut. Disse må vi forsøke å fakturere manuelt. 

PressisPOS Oppgjør

I Mamut vil det komme opp en feilmelding som viser årsaken til hvorfor ordren ikke kan faktureres igjennom PressiPOS. I vårt eksempel gjelder dette feil vedrørende lager, lager lokasjon eller lagerlink. Da kan løsningen være å regenere linjer med lagerinformasjon på ordre i Mamut.

  • Velg "Regenerer ordrelinjer"  
  • Velg "Alle linjer" 
  • Huk av for "lager" og trykk "ok" 

Nå kan vi forsøke å fakturere ordren på nytt. Om ordre faktureres vil dagsoppgjøret nå synkroniseres med Mamut. NB! Dette kan ta opp til 10 minutter. 

Mamut OrdreFor å sjekke om det er problemer via log-filen, så går du inn på c:\pressis og finner mappen til ditt regnskapssystem. Navnet skal være Pressis [regnskap] Synchronization eller lignende.
I den mappen ligger en fil som heter [regnskap]_Sync_Service
Hvis filen har noen linjer som starter med «feil****» så betyr det at synken ikke går riktig, da bør du prøve en restart (som forklart i neste steg).
Dersom feilen vedvarer, ta kontakt med tekniker.
Du trenger bare å snakke med tekniker angående feilmeldinger hvis det er problemer med synkronisering til eller fra kassen, systemet kan vise feilmeldinger for komponenter som ikke brukes

For å restarte synkroniseringsprogrammet, klikk på søk ikonet på nedre venstre side av skjermen, og skrive inn enten «service» eller «tjenester» (dette er basert på systemspråk) og velg valget som kommer opp, den kan også hete lokale tjenester på noen versjoner av windows.
Når du har åpnet programmet, så kan du klikke på hvilken som helst av navnene i vinduet, og klikke P, dette skal bevege siden til programmer som begynner med P, tjenesten du leter etter heter «Pressis [regnskap] Synchronization»
Når du finner denne så klikker du på «start tjenesten på nytt» som vist i bildet under.
 

Etter en restart, bør du la den kjøre for noen minutter, før du sjekke synken`s logg igjen.
Du kan godt slette loggen før du restarter, da ser du bare nye meldinger.
Hvis feilen vedvarer, ta kontakt med tekniker